Pāris salaulājas uz ASV un Meksikas robežas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažas reizes gadā uz ASV un Meksikas robežas tiek atvērti vārti, lai ģimenes no abām pusēm varētu satikties un pārmīt dažus vārdus bez vīzas noformēšanas. Šoreiz tur notika kas vēl nebijis - salaulājās amerikānis un meksikāniete, vēsta aģentūra «Reuters».

Sandjego, ASV, dzīvojošais Braiens Hjūstons bija ģērbies gaiši pelēkā uzvalkā, bet viņa līgava Evelija Rejesa no Meksikas bija tērpusies baltā kāzu kleitā un plīvurā. Viņi parakstīja Tihuanas pašvaldības izdotus dokumentus un oficiāli kļuva par vīru un sievu.

Hjūstons sacīja, ka nevarot ieceļot Tihuanā, taču iemeslus sīkāk nepaskaidroja. Savukārt Rejesa nevar likumīgi iebraukt ASV. Tāpēc pāris nolēma salaulāties dienā, kad atvērsies par «Cerību vārtiem» iesauktie vārti.

Foto: AP/ScanPix

Šī bija tikai sestā reize kopš 2013.gada, kad tika atvērti vārti uz robežas. Ģimeņu atkalsatikšanos rīko organizācija «Border Angels». Saņemot pieprasījumus no ģimenēm, tie tiek nodoti ASV Valsts departamentam, kas izskata pieteikumus un dod galīgo lēmumu, ziņo «LA Times».

ASV ir vairāk nekā 11 miljoni nelegālo imigrantu, un liela daļa no tiem ir meksikāņi, raksta BBC. Ja nedokumentētie imigranti izbrauc no Savienotajām Valstīm un vēlāk mēģina atgriezties, viņiem draud deportācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu