Hariri atgriezies Libānā un apmeklē armijas parādi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LUDOVIC MARIN / AFP

Libānas premjerministrs Saads Hariri, kurš šomēnes Saūda Arābijā negaidīti paziņoja par demisiju, atgriezies Beirūtā un trešdien ieradies armijas parādē par godu valsts neatkarības 74.gadadienai.

Šī ir pirmā Hariri oficiālā parādīšanās sabiedrībā paša valstī pēc vairāk nekā divu nedēļu pārtraukuma.

Hariri otrdienas vakarā ieradās Beirūtā pēc sarunām Kairā ar Ēģiptes prezidentu Abdelfatahu as Sisi un sarunām Kiprā ar šīs valsts prezidentu.

Hariri šomēnes, atrodoties Saūda Arābijā, negaidīti pavēstīja par atkāpšanos no amata.

Sestdien Hariri Elizejas pilī bija tikšanās ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu, kurš mēģina darboties kā vidutājs reģionā, lai novērstu konfliktu Libānā starp Irānas un Saūda Arābijas atbalstītajām nometnēm.

Kā ziņots, Hariri 4.novembrī pavēstīja par atkāpšanos no amata, skaidrojot, ka jūt apdraudējumu savai dzīvībai, un nosodīja Irānu un tās atbalstīto Libānas šiītu grupējumu «Hizbollah» par nesaskaņu sēšanu arābu pasaulē.

Negaidītais Hariri paziņojums par atkāpšanos, kā arī apstāklis, ka viņš palika Saūda Arābijā, izraisīja minējumus, ka Libānas premjers kaimiņvalstī apcietināts, iespējams, vērienīgās pretkorupcijas operācijas gaitā, kad tika aizturēti vairāki desmiti Saūda Arābijas elites pārstāvju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu