Krievijas parlamentā pieņem ārvalstu medijus ierobežojošos grozījumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas parlamenta augšpalāta Federācijas padome trešdien atbalstīja grozījumus, kas ļauj jebkuru ārvalstu mediju pasludināt par «ārvalstu aģentu», tādā veidā reaģējot uz ASV vēršanos pret Kremļa raidorganizāciju RT.

Parlamenta apakšpalāta Valsts dome grozījumus bija atbalstījusi 15.novembrī, un tagad tie jāparaksta Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Krievijas Tieslietu ministrija jau brīdinājusi radiostacijas «Radio Free Europe/Radio Liberty» («Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība») un «Voice of America» («Amerikas Balss»), kā arī vairākus citus medijus, ka tiem var nākties reģistrēties «ārvalstu aģentu» statusā.

Atbilstoši 2012.gadā pieņemtajam likumam «ārvalstu aģenta» statusu varēja piemērot nevalstiskajām organizācijām.

Grozījumi seko pēc Vašingtonas vēršanās pret RT. Pēc ASV varasiestāžu lūguma RT ir reģistrējusies «ārvalstu aģenta» statusā Savienotajās Valstīs.

Vašingtona uzskata RT par Maskavas propagandas ruporu un bija lūgusi tai reģistrēties kā ārvalstu aģentam saskaņā ar ārvalstu aģentu reģistrācijas likumu, kas attiecas un lobijiem un juristiem, kas pārstāv ārvalstu politiskās intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu