Ziemeļkoreja: Iekļaušana ASV terorisma atbalstītāju sarakstā ir provokācija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja trešdien kā nopietnu provokāciju nosodīja Savienoto Valstu lēmumu iekļaut to terorismu atbalstošo valstu sarakstā, brīdinot, ka sankcijas nekad Phenjanu nepiespiedīs atteikties no kodolieroču programmas.

«Mūsu armija ir niknuma un dusmu pilna pret šausmīgajiem gangsteriem, kuri uzdrošinājās mūsu svētās valsts vārdu ielikt šajā nožēlojamajā «terorisma» sarakstā,» valsts ziņu aģentūra KCNA citēja Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvja teikto.

Kritizējot Vašingtonu par «terorisma starptautiskā tiesneša» lomas spēlēšanu, ministrijas pārstāvis uzsvēra, ka ASV lēmums «nepārprotami ir absurds un ņirgāšanās par mieru un drošību pasaulē».

«KTDR (Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas) kodolieroči kalpo kā atturēšana mūsu suverenitātes garantēšanai,» vēstīja KCNA.

«Kamēr vien ASV turpinās tās naidīgo pret KTDR vērsto politiku, mūsu atturēšanas spējas tiks vēl vairāk stiprinātas,» paziņoja KCNA.

ASV prezidents Donalds Tramps Ziemeļkoreju terorismu atbalstošo valstu sarakstā iekļāva pirmdien.

Savukārt otrdien ASV paziņoja par jaunām sankcijām, kas tiek piemērotas Ziemeļkorejas kuģniecības uzņēmumiem un Ķīnas tirgotājiem, kuriem ir biznesa sakari ar Ziemeļkoreju.

Ķīna trešdien noraidīja jaunās Vašingtonas sankcijas, nosaucot tā par aplamām.

ASV iekļāva Ziemeļkoreju terorismu atbalstošo valstu sarakstā pēc tam, kad 1987.gadā tika uzspridzināts Dienvidkorejas aviolaineris, nogalinot 115 cilvēkus. ASV prezidents Džordžs Bušs jaunākais 2008.gadā izslēdza Ziemeļkoreju no šī saraksta, lai atvieglotu sarunas par Ziemeļkorejas kodolprogrammas apturēšanu apmaiņā pret humāno palīdzību.

Ziemeļkorejas atkaliekļaušanai šajā sarakstā ir lielākoties simboliska nozīme, jo pret šo valsti jau ir noteiktas smagas sankcijas par to, ka Ziemeļkoreja turpina izstrādāt kodolieročus un ballistiskās raķetes, pārkāpjot ANO Drošības padomes rezolūcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu