Putins: Karš pret teroristiem Sīrijā ir gandrīz beidzies

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / Sputnik

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien, tiekoties ar Turcijas un Irānas prezidentiem Redžepu Tajipu Erdoanu un Hasanu Ruhani, paziņojis, ka karš pret teroristu grupējumiem Sīrijā ir gandrīz beidzies.

«Plaša mēroga militārā darbība pret teroristu grupējumiem Sīrijā tuvojas beigām,» tikšanās laikā Sočos sacīja Putins.

Krievija, Turcija un Irāna ir palīdzējušas Sīrijai saglabāt stabilitāti un izvairīties no nokļūšanas starptautisko teroristu nagos, kas būtu humāna katastrofa, paziņoja Putins.

Viņš aicināja citus līderus turpināt palīdzēt atjaunot Sīriju, attīstot ilgtermiņa visaptverošu programmu, un norādīja, ka Sīrija piedzīvojusi grandioza mēroga iznīcību.

Pirms samita Putins pirmdien Sočos tikās ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu. Kā otrdien paziņoja Kremlis, Asads uzaicināts uz Krieviju, lai panāktu viņa piekrišanu Krievijas, Irānas un Turcijas potenciālajām miera iniciatīvām.

Putina, Erdoana un Ruhani tikšanās ir pirmais trijotnes samits, kas notiek laikā, kad Ankara, Maskava un Teherāna centienos izbeigt sešus gadus ilgstošo Sīrijas pilsoņkaru sadarbojas arvien intensīvāk.

Šīs valstis atbalsta Sīrijas miera sarunas Kazahstānas galvaspilsētā Astanā, kā arī ir panākušas deeskalācijas zonu izveidošanu vairākos Sīrijas apvidos.

Sadarbība turpinās, neraugoties uz to, ka Krievija un Irāna Sīrijas pilsoņkarā atbalsta valdību, bet Turcija - nemierniekus.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu