Ziemeļkorejas pārbēdzēja vēderā atrasti 27 centimetrus gari tārpi

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas kareivis, kurš šomēnes pārbēga uz Dienvidkoreju, šķērsojot smagi bruņoto demilitarizēto zonu, cieš no nopietnām veselības problēmām. Viņam konstatēts B hepatīts, kā arī vēderā atrasti parazītiski tārpi, kuru garums sasniedz pat 27 centimetrus, vēsta raidorganizācija CNN.

Kad pārbēdzējs tika nogādāts slimnīcā Dienvidkorejā, ārsti apkopa viņa brūces un izoperēja no ķermeņa lodes. Vīrieša vēderā mediķi atrada vairāku veidu parazītiskos tārpus, tai skaitā tādus, kas parasti raksturīgi suņiem, nevis cilvēkiem.

«20 gadus strādājot par ķirurgu, kaut ko tādu esmu redzējis tikai medicīnas mācību grāmatās,» sacīja dienvidkorejiešu ārsts Lī Sukjongs.

Pārbēdzējam tika konstatēts arī B hepatīts, kas varētu norādīt uz zemajiem higiēnas un drošības standartiem Ziemeļkorejas ārstniecības iestādēs. Ar B hepatītu visbiežāk inficējas no nesterilizētām šļirču adatām vai arī seksuālā ceļā.

Pārbēdzējiem no Ziemeļkorejas jau iepriekš konstatētas līdzīgas veselības problēmas. 2015.gadā Dienvidkorejas Dankūkas Universitāte publicēja pētījumu, kas bija balstīts uz 169 pārbēdzēju analīžu rādītājiem. Katram desmitajam ziemeļkorejietim tika diagnosticēts B hepatīts, un lielai daļai analīzes nodevušo pārbēdzēju bija arī parazīti.

Seulas Nacionālās medicīnas universitātes profesors Čojs Minho norāda, ka parazītu izplatību veicina tas, ka Ziemeļkorejā ir slikti sanitārie apstākļi, kā arī cilvēka izkārnījumi tiek izmantoti kā mēslojums lauksaimniecībā. No tārpiem ir viegli atbrīvoties, lietojot medikamentus, taču līdzekļu trūkuma dēļ netiek īstenoti efektīvi prevencijas pasākumi, uzsver Minho.

ASV vadītā Apvienoto nāciju pavēlniecība (UNC) publiskojusi videoierakstu ar kareivja bēgšanu. Ziemeļkorejas kareivis 13.novembrī vispirms ar auto, bet pēc tam skriešus šķērsoja demilitarizēto zonu. Citi Ziemeļkorejas karavīri viņu apšaudīja un pārbēdzējam trāpīja vismaz četras reizes. Kareivis joprojām atkopjas slimnīcā Dienvidkorejā. Ārsti viņa stāvokli raksturo kā labu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu