Premjers: Lietuva turpinās vienmērīgi palielināt aizsardzības finansējumu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuva, kas nākamgad aizsardzības finansējumā pirmo reizi sasniegs un pat nedaudz pārsniegs NATO standartos paredzētos 2% iekšzemes kopprodukta (IKP), pie šā līmeņa neapstāsies un turpinās vienmērīgi palielināt savu aizsardzības budžetu, ceturtdien žurnālistiem Seimā sacījis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

«Protams, mēs vienmērīgi palielināsim Bruņoto spēku finansējumu. Par cik - to redzēsim, jau prognozējot 2019.gada budžetu,» viņš norādījis.

Vienlaikus premjers uzsvēris, ka aizsardzības budžeta pieaugums būs saistīts ar Lietuvas ekonomikas pieaugumu.

«Apstākļos. kad nav ieņēmumu, nav ekonomikas pieauguma, ir ļoti sarežģīti izcelt kādu vienu jomu, pat ja tā ir prioritāra,» piebildis Skvernelis. «Taču noteikti nebūs [kā savulaik], kad finansējums aizsardzībai tika krasi samazināts vai arī vispār netika mainīts. Sekas mēs jūtam vēl tagad.»

2018.gada Lietuvas budžeta projektā aizsardzībai paredzēts piešķirt 2,06% IKP jeb 873 miljonus eiro - par 149,2 miljoniem vairāk nekā šogad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu