Trampa bijušais padomnieks gatavojas sadarboties ar «Krievijas dosjē» izmeklēšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa nacionālās drošības padomnieks Maikls Flinns gatavojas sadarboties ar īpašo prokuroru Robertu Milleru, kurš vada izmeklēšanu par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, vēsta laikraksts «The New York Times».

Flinna advokāti paziņojuši prezidenta juristu komandai, ka vairs nevar apspriest Millera izmeklēšanu, ziņo «The New York Times», atsaucoties uz četriem cilvēkiem, kas iesaistīti šajā lietā.

Laikraksts norāda, ka, spriežot pēc pēdējā laika notikumiem, Flinns sadarbojas ar prokuratūru vai arī mēģina vienoties par sadarbību.

Flinna advokāti līdz šim dalījās informācijā ar Trampa juristiem par Millera izmeklēšanu.

«Šī vienošanās ir pārtraukta,» norāda «The New York Times».

Flinns bija spiests atkāpties no amata Baltajā namā tikai dažas nedēļas pēc darba uzsākšanas 20.janvārī, jo bija sniedzis melīgas liecības par saviem kontaktiem ar Krievijas vēstnieku.

Millera izmeklēšana jau novedusi pie Trampa bijušā kampaņas vadītāja Pola Manaforta un viņa kādreizējā biznesa partnera Rika Geitsa aizturēšanas. Viņiem izvirzītas apsūdzības par sazvērestību pret Savienotajām Valstīm un naudas atmazgāšanu.

Aizturēts arī Trampa padomnieks priekšvēlēšanu kampaņas laikā Džordžs Papadopuls, kurš atzinies, ka melojis Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu