Ķīnā divi puikas nobrauc 80 kilometrus, pieķērušies autobusa šasijai, lai satiktu vecākus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Sociālajos tīklos satraukumu izraisījis kāds gadījums Ķīnā - divi mazi puikas nobraukuši 80 kilometrus, pieķērušies autobusa šasijai, vēsta raidorganizācija BBC. Viņi no nabadzīgā ciema, kurā dzīvo, mēģināja nokļūt tuvējā Guandunā, kur strādā vecāki.

Pagājušonedēļ skolotājs ziņoja par apmēram astoņu līdz deviņu gadu veco zēnu pazušanu. Tajā pašā dienā viņi tika atrasti zem autobusa, kad tas apstājās pieturā.

Pārvadājumu kompānijas darbinieki pauda pārsteigumu, ka puikas nebija cietuši. Tās pašas dienas vakarā zēniem pakaļ ieradās radinieki.

Ķīnas sociālā tīkla «Sina Weibo» lietotāji sašutuši par tā saucamo «atstāto» bērnu likteņiem, kuru vecāki dodas peļņā uz turīgākām pilsētām, bet bērnus atstāj dzimtajā pusē.

«Ķīnā ir pārāk daudz bērnu, kuri agrā vecumā tiek atšķirti no vecākiem. Kurš par viņiem gādā un risina viņu problēmas?» raksta viens no sociālā tīkla lietotājiem.

Lielākā daļa «atstāto» bērnu dzīvo ar vecvecākiem, sliktākajos gadījumos - vieni paši. Autobusa apakšā atrastie zēni mācījās internātskolā, raksta BBC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu