«Facebook» izmantos mākslīgo intelektu, lai tīklā konstatētu pašnāvnieciskus lietotājus

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sociālā tīkla kompānija «Facebook» pirmdien paziņoja, ka pastiprinās mākslīgā intelekta izmantošanu, lai identificētu lietotājus, kuri varētu domāt par pašnāvību.

Sociālā tīkla programmatūra meklēs pazīmes lietotāju ierakstos un video, bet pēc tam šo informāciju nodos «Facebook» darbinieku pārziņā turpmākai izvērtēšanai un reaģēšanai

«Facebook» izmēģinājuma režīmā šo programmatūru izmanto kopš marta. Kompānijas darbinieki dažreiz sazinās ar vietējām varasiestādēm, lai tās iejaucas noteiktās situācijās.

Kompānija plāno programmatūras darbību nodrošināt arī ārpus ASV, tomēr Eiropas Savienībā (ES) tā datu privātuma dēļ nebūs pieejama.

«Facebook» jau apmēram desmit gadus sadarbojas ar garīgās veselības organizācijām, lai pamanītu pašnāvnieciskus lietotājus tīklā.

Pēc tam, kad sociālais tīkls pērn piedāvāja video straumēšanas pakalpojumu «Facebook Live», tajā izplatījās pašnāvības un slepkavības attēlojoši video, kas metuši ēnu uz kompānijas tēlu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu