Maķedonijā par aprīļa iebrukumu parlamentā aizturēti 36 cilvēki

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maķedonijas policija paziņojusi, ka tā par aprīlī notikušo iebrukumu parlamentā aizturējusi 36 cilvēkus, arī bijušo iekšlietu ministru Mitko Čavkovu, bijušās policijas amatpersonas un četrus konservatīvās opozīcijas likumdevējus.

(Papildināts viss teksts).

Prokuratūra apstiprinājusi, ka tā otrdienas rītā izdevusi orderi par 36 cilvēku aizturēšanu saistībā ar protestētāju uzbrukumu, kurā tika ievainoti vairāk nekā 100 cilvēki.

Aizturētie nogādāti Skopjes krimināltiesā nopratināšanai, un viņiem izvirzītas apsūdzības par «teroristiskiem draudiem konstitucionālajai kārtībai un drošībai», par ko paredzēts sods, sākot ar četriem gadiem cietumā.

Konservatīvās partijas VMRO-DPMNE («Iekšējā Maķedonijas Revolucionārā organizācija - Demokrātiskā partija par Maķedonijas nacionālo vienotību») atbalstītāji iebruka parlamentā pēc tam, kad opozīcijas sociāldemokrāti kopā ar deputātiem, kas pārstāv Maķedonijas albāņu minoritāti, bija nobalsojuši par jaunu spīkeru.

Protestētāji uzbruka žurnālistiem un likumdevējiem, arī opozīcijas līderim Zoranam Zaevam, kurš tagad kļuvis par premjerministru.

Sociāldemokrāti, kas desmit gadus bija pavadījuši opozīcijā, jūnijā pirmstermiņa vēlēšanās ieguva varu pēc ilgas politiskās krīzes un partijas līderis Zaevs kļuva par premjerministru.

VMRO-DPMNE nosodīja otrdien notikušos arestus, uzskatot tos par politisko vajāšanu, un sarīkoja protestus pie Skopjes krimināltiesas, pieprasot aizturēto atbrīvošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu