Operācijā Tbilisi nogalināts Stambulas lidostas terorakta rīkotājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no Tbilisi 22.novembrī notikušās pretterorisma operācijas gaitā likvidētajiem kaujiniekiem atpazīts kā Stambulas lidostas 2016.gada terorakta iespējamais rīkotājs Ahmeds Čatajevs, piektdien pavēstīja Gruzijas Valsts drošības dienests.

Pretterorisma operācijas gaitā 21. un 22.novembrī Tbilisi daudzdzīvokļu nama dzīvoklī tika likvidēti trīs teroristi, bet viens aizturēts. Sadursmēs dzīvību zaudēja viens drošības spēku pārstāvis.

Teroristu grupa, kuru vadījis Čatajevs, ieradusies no Turcijas Tbilisi, izmantojot viltotus dokumentus, vēsta Gruzijas mediji. Teroristi valstī iekļuvuši bez problēmām caur Sarpi kontrolpunktu. Tbilisi viņi apmetušies iepriekš noīrētā dzīvoklī.

Turcijas varasiestādes Čatajevu apsūdzējušas Stambulas 2016.gada terorakta sarīkošanā. Teroristi plānojuši Gruzijā «klusi pārziemot» un nav grasījušies rīkot teroraktus, vēsta mediji.

Stambulas Ataturka lidostā 2016.gada 28.jūnijā notika vairāki sprādzieni. Tajos dzīvību zaudēja 45 cilvēki, bet 240 tika ievainoti.

Turcijas medijos parādījās informācija, ka iespējamo terorakta organizētāju vidū varētu būt Krievijas pilsoņi. Konkrēti tika minēts Ahmeds Čatajevs un Osmans Vadinovs.

Čatajevs ir no Čečenijas un viens no džihādistu grupējuma «Islāma valsts» komandieriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu