Obama iesaka: «Domā, pirms tvīto!»

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama piektdien līderības samitā Indijā dalījies pārdomās par sociālajiem tīkliem, piekodinot to lietotājiem apdomāt, ko tie publicē, vēsta ziņu aģentūra AP. Lai arī Obama ne reizi neminēja sava pēcteča prezidenta amatā Donalda Trampa vārdu, smiekli zālē liecināja, ka klausītāji sasaistīja viņa teikto ar ASV «tviterprezidentu».

Obama esot pamanījis, ka dažreiz cilvēki iekuļas problēmās savu tvītu dēļ. Viņa padoms - domāt, pirms runā. «Domā, pirms tvīto,» teica Obama. «Tas pats princips.»

Viņš arī norādīja, ka sociālie tīkli esot iedarbīgs līdzeklis, ar kuru varot darīt gan labu, gan arī sliktu.

«Ziniet, man ir 100 miljoni tvitera sekotāju. Vispār man to ir vairāk nekā citiem cilvēkiem, kuri to lieto daudz biežāk,» teica Obama. Patiesībā gan viņam ir 97 miljoni tvitera sekotāju, kamēr Trampam ir 44 miljoni sekotāju.

Arī citos Obamas izteikumos saskatāma slēpta Trampa kritika. Runājot par klimata pārmaiņām, Obama pauda gatavību diskutēt ar cilvēkiem, kuri uzskata, ka fosilo kurināmo izmantošana esot nepieciešama nabadzīgāku valstu ekonomiskajai izaugsmei. Taču viņš nespējot argumentēt cilvēkiem, kuri netic, ka klimata pārmaiņas ir reālas.

«Ja saki, ka tas ir izdomājums, tad mēs nevaram konstruktīvā veidā risināt mūsu viedokļu atšķirības,» teica Obama.

Tramps iepriekš paudis, ka neticot klimata pārmaiņām. Obama arī slavēja Indijas lomu Parīzes klimata līguma izveidošanā. Savukārt Tramps pēc stāšanās amatā solīja no līguma izstāties.

Obama arī norādīja, ka politiķu ievēlēšana parasti atspoguļojot sabiedrībā valdošo noskaņojumu. «Ja redzat, ka politiķis dara apšaubāmas lietas, kā pilsoņi pajautājiet sev - vai es iedrošinu, atbalstu vai dodu piekrišanu tām vērtībām, ko politiķis pauž? Jo, atklāti sakot, politiķi arvien biežāk un biežāk ir kā spoguļi, kuros atspoguļojas spēki sabiedrībā,» uzsver Obama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu