Protestos pret AfD kongresu Hannoverē ievainoti vairāki cilvēki

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PETER STEFFEN / DPA

Protestos pret labējā spārna partijas «Alternatīva Vācijai» (AfD) kongresu Hannoverē ievainoti vairāki cilvēki, un policijai demonstrantus nācās izdzenāt ar ūdensmetējiem.

Ievainoti vairāki policisti un vismaz viens protestētājs, paziņoja policija. Varasiestādēm nācās izmantot ūdensmetējus, lai izklīdinātu vairākus simtus protestētāju, kuri bija bloķējuši ielas, kas ved uz kongresa norises vietu.

Protestētājiem izdevās uz brīdi aizkavēt kongresa sākumu.

Pilsētā jau tikusi pastiprināta policijas klātbūtne un pasākuma norises vieta apjozta ar dzeloņstiepļu žogu.

AfD līdzpriekšsēdētāja Frauke Petrija septembra beigās paziņoja par izstāšanos no partijas.

Kongresā amatu cer saglabāt AfD pašreizējais līdzpriekšsēdētājs Jergs Meitens. Nav zināms, vai kongresa dalībnieki izlems ievēlēt vienu vai divus partijas līderus.

Septembrī notikušajās parlamenta vēlēšanās AfD izcīnīja 12,6% balsu, iegūstot trešo lielāko pārstāvniecību Bundestāgā un kļūstot par pirmo parlamenta apakšpalātā iekļuvušo partiju pēdējā pusgadsimta laikā, kas politiskajā spektrā atrodas pa labi no kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem konservatīvajiem (CDU/CSU).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu