Skotija un Londona pēc «Brexit» vēlas Ziemeļīrijai līdzīgu statusu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotijas un Londonas reģionālie līderi paziņojuši, ka vēlas, lai to statuss pēc «Brexit» attiecībās ar Eiropas Savienību (ES) būtu līdzīgs tam, kāds tiekot gatavots Ziemeļīrijai.

«Ja viena Apvienotās Karalistes daļa saglabā regulatīvo saskaņojumu ar Eiropas Savienību un faktiski paliek vienotajā tirgū - kas Ziemeļīrijai būtu pareizs risinājums -, tad pavisam noteikti nav īsti labu iemeslu, kāpēc citi nevar,» tviterī norādīja Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena.

«Ja tas nav Norvēģijai līdzīgs statuss visai Apvienotajai Karalistei, tam ir jābūt īpašam līgumam priekš Ziemeļīrijas,» skaidroja Stērdžena, kas arī vada Skotu Nacionālo partiju.

«Ir jābūt vai nu vienam, vai otram. Un ja tas ir otrs, kāpēc ne Skotijai, Londonai un Velsai (ja tā to vēlas)?»

Kā norādīja Londonas mērs Sadiks Hans, tam «attiecībā uz Londonu būs nopietnas sekas, ja [premjerministre] Terēza Meja ir pieļāvusi, ka daļa Apvienotās Karalistes pēc «Breksita» var palikt vienotajā tirgū un muitas savienībā».

«Londonieši pārliecinoši nobalsoja par palikšanu ES, un līdzīga vienošanās varētu pasargāt vairākus desmitus tūkstošu darbavietu,» skaidroja Hans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu