Gleznains Šveices kalnu ciemats iebraucējiem maksās 25 000 franku - taču ar nosacījumiem

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Šveices kalnu ciemata iedzīvotāji pieņēmuši lēmumu maksāt naudu cilvēkiem, kas piekritīs pārcelties uz dzīvi tajā, tomēr potenciālajiem pretendentiem būs jāatbilst vairākām prasībām, ziņo Lielbritānijas medijs «The Independent».

30. novembrī Šveices dienvidu reģiona Valē ciemata Albinenas iedzīvotāju referendumā balsoja par ierosinājumu maksāt naudu cilvēkiem, kas piekritīs pārcelties uz dzīvi Albinenā.

Kā vēsta aģentūra ATS, par šo ierosinājumu balsoja 71 iedzīvotāj, bet pret bija 29.

«Tas ir skaidrs rezultāts, un es ar to esmu ļoti apmierināts,» norādīja Albinenas mērs Beats Josts.

Saskaņā ar pašvaldības ierosinājumu, pieaugušie, kas atbildīs prasībām, par pārcelšanos uz dzīvi Albinenā saņems 25 000 franku (aptuveni 21 430 eiro), savukārt par katru bērnu pašvaldība viņu vecākiem izmaksās 10 000 franku (apmēram 8570 eiro).

Šobrīd Albinenā ir aptuveni 240 iedzīvotāju.

Foto: EPA/Scanpix

Lēmums par finansiālu iniciatīvu attiecībā pret potenciālajiem jauniem ciemata iedzīvotājiem tika pieņemts pēc tam, kad grupa jaunāko Albinenas iedzīvotāju vērsās pašvaldībā ar lūgumu meklēt risinājumus ciemata sarūkošā iedzīvotāju skaita problēmai.

Pēc referenduma rezultāta pašvaldība izveidojusi īpašu fondu jauno iedzīvotāju piesaistīšanai. Šajā fondā katru gadu būs pieejami 100 000 franku (aptuveni 85 700 eiro).

Lai varētu saņemt naudu, jaunajiem ciemata iedzīvotājiem būs jāatbilst vairākām prasībām.

Pirmkārt, pieaugušajiem jābūt ne vecākiem par 45 gadiem un viņiem jāpiekrīt dzīvot Albinenā vismaz desmit gadus.

Otrkārt, jaunajiem iedzīvotājiem būs jābūt gataviem iegādāties vai uzbūvēt nekustamo īpašumu 200 000 franku vērtībā, un šim mājoklim būs jābūt galvenajam, nevis otrajam ģimenes mājoklim.

Treškārt, pretendentiem jābūt vai nu Šveices pilsoņiem, vai arī viņiem jābūt derīgai uzturēšanās atļaujai valstī.

Albinenas pašvaldība vēlas kliedēt iepriekš medijos izskanējušo informāciju, ka uz «jaunā iedzīvotāja pabalsta» saņemšanu pretendēt varēšot ikviens.

Pēc šīs nepilnīgās informācijas izskanēšanas Albinenas pašvaldība saņēma tūkstošiem pieteikumu ar gatavību pārcelties uz dzīvi ciematā.

Tomēr, kā norāda pašvaldība, tās noteiktajiem kritērijiem atbilst tikai viens procents no visiem sākotnējiem pretendentiem.

Pašvaldība uzsver, ka sākotnējā informācija, kas tika publiskota gan Šveices, gan ārvalstu medijos, radīja plašu sensāciju, tomēr tā izrādījās cilvēku maldināšana.

Albinenas pašvaldība cer, ka šajā shēmā varētu piesaistīt piecas līdz desmit ģimenes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu