Maltas žurnālistes slepkavībā apsūdzēti trīs vīrieši

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maltā trim vīriešiem otrdien tika izvirzītas apsūdzības žurnālistes un blogeres Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavībā, kura ir satricinājusi Eiropas Savienības (ES) mazāko valsti.

53 gadus vecā žurnāliste, kura atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, tika nogalināta 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Trīs apsūdzētie otrdien tiesā Valletā noliedza savu vainu. Viņi tiks paturēti apcietinājumā cietumā.

Brāļi Džordžs un Alfreds Dedžordžo, kas ir attiecīgi 55 un 53 gadus veci, un 55 gadus vecais Vinsents Muskats, tika apsūdzēti spridzekļa izgatavošanā, žurnālistes nogalināšanā, dalībā organizētajā noziedzībā un sprāgstvielu glabāšanā.

Trīs apsūdzētie bija starp 10 Maltas pilsoņiem, kas pirmdien tika aizturēti šajā valstī aizdomās par saistību ar Karuanas-Galicijas slepkavību. Pārējie septiņi ir atbrīvoti pret drošības naudu, kamēr tiek izmeklēti citi pierādījumi.

Karuana-Galicija bija viena no Maltas ievērojamākajām personām, pateicoties daudz lasītam žurnālistes blogam, kurā viņa atmaskoja noziedzību un korupciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu