Amatpersona: Tramps atzīs Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien atzīs Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, izbeidzot desmitiem gadus ilgušu piesardzīgu ASV politiku un ignorējot sabiedroto brīdinājumus Tuvajos Austrumos un pārējā pasaulē, paziņoja viņa administrācijas augsta amatpersona.

Tramps nāks klajā ar šādu paziņojumu no Baltā nama plkst.13 (plkst.20 pēc Latvijas laika), sacīja amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

«Viņš pateiks, ka Savienoto Valstu valdība atzīst to, ka Jeruzaleme ir Izraēlas galvaspilsēta,» sacīja augstā amatpersona.

«Viņš uzskata to par realitātes – gan vēsturiskās realitātes, gan mūsdienu realitātes – atzīšanu,» piebilda ziņu avots.

Tramps arī liks sākt plānot ASV vēstniecības Izraēlā pārcelšanu no Telavivas uz Jeruzalemi, tomēr viņš parakstīs dokumentu par to, ka vēstniecība pagaidām paliek Telavivā, un tā tur varētu palikt «gadiem» ilgi, sacīja amatpersona.

«Būs vajadzīgs laiks, lai atrastu vietu, apmierinātu drošības prasības, izstrādātu jaunas ēkas projektu, finansētu jaunu ēku un to uzceltu,» teica amatpersona.

Jau iepriekš ir izskanējuši pieņēmumi, ka Tramps varētu atlikt lēmumu par vēstniecības pārcelšanu, bet ka viņš vēl šonedēļ atzīs Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu