Lielbritāniju sasniedzis ciklons «Kerolaina»: slēdz skolas, ierobežo transportu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas ziemeļus sasniedzis ciklons «Kerolaina», nesot stipru vēju un salu. Vairākos reģionos ceturtdien slēgtas skolas, Skotijā daļēji atcelta vilcienu un prāmju satiksme un noteikti ātruma ierobežojumi uz ceļiem, vēsta raidorganizācija BBC.

Meteoroloģiskais dienests ceturtdien izsludinājis dzelteno brīdinājumu Skotijā, bet piektdien un sestdien - arī citās Lielbritānijas daļās. Skotijā izsludināts arī dzintarkrāsas brīdinājums, kas nozīmē, ka sliktie laika apstākļi varētu ietekmēt cilvēku dzīvi, radot problēmas transporta sistēmā un, iespējams, nodarot postījumus ēkām.

Atsevišķos reģionos vēja ātrums sasniegs 40 metrus sekundē. Gaidāms, ka ceturtdien varētu slēgt satiksmi uz vairākiem tiltiem.

Tiek prognozēts, ka spēcīgais vējš piekrastē varētu radīt lielus viļņus.

«Vētra «Kerolaina» ir ceļā uz Lielbritānijas ziemeļu daļu,» skaidro meteorologs Džons Vests. «Dažos reģionos būs postoši vēji. Lielākajā daļā Skotijas vēja ātrums būs 26 līdz 30 metri sekundē, bet klajākajās vietās varētu sasniegt 40 metrus sekundē.»

Meteoroloģiskais dienests brīdinājis par vēja nestiem priekšmetiem, kā arī iespējamiem bojājumiem, ko vētra varētu nodarīt mājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu