Nolaupīta Argentīnas diktatūras laikā: sieviete pēc 40 gadiem pirmoreiz satiek radus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāda sieviete, kas pirms 40 gadiem tika nolaupīta brutālās Argentīnas militārās diktatūras laikā, šonedēļ pirmo reizi satikusi savus radiniekus. 40 gadus vecā Adriana, kura zīdaiņa vecumā palika bez vecākiem, savus radiniekus sameklējusi ar cilvēktiesību organizācijas «Maija laukuma vecmāmiņas» palīdzību, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

«Maija laukuma vecmāmiņas» turpina meklēt bērnus, kas pazuda Argentīnas labējās militārās diktatūras laikā no 1976. līdz 1983. gadam.

Šajā laikā Argentīnā tika nolaupīti aptuveni 30 000 cilvēku.

Sieviete lūgusi nepubliskot viņas uzvārdu. Adrianas identitāte tika apstiprināta pēc tam, kad viņa piekrita veikt DNS testu.

Sievietes DNS sakrita ar viņas vecāku radinieku DNS. Sievietes vecāki diktatūras laikā pazuda bez vēsts.

Adriana ir 126. brutālā režīma bērns, kuru izdevies atrast, pateicoties «Maija laukuma vecmāmiņu» centieniem.

Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien notikušā preses konferencē Adriana paziņoja, ka tad, kad nomira pāris, kas viņu izaudzināja, kāds viņai pateica, ka šie cilvēki neesot viņas bioloģiskie vecāki.

«To es uzzināju sestdienā, bet jau nākamajā pirmdienā devos pie «Vecmāmiņām». Vēlējos zināt, vai esmu meita cilvēkiem, kas pazuduši bez vēsts,» paziņoja sieviete.

Galu galā noskaidrojies, ka Adrianas bioloģiskie vecāki ir Violeta Ortolani un Edgardo Garnjē. Viņi bija satikušies studiju laikā un abi iesaistījās kresi noskaņotu studentu aktīvistu grupā.

Ortolani tika aizturēta 1976. gada decembrī. Adrinana piedzima 1977. gada janvārī ieslodzījuma vietā.

Savukārt Garnjē tika aizturēts 1977. gada februārī, kad viņš meklēja savu pazudušo draudzeni un viņu jaundzimušo.

Aizturēšanas brīdī Ortolani bija 23 gadus veca, bet Garnjē – 21 gadu vecs. Pēc aizturēšanas par viņiem vairs nekas netika dzirdēts.

Edgardo Garnjē māte iesaistījās organizācijā «Maija laukuma vecmāmiņas» un nezaudēja cerību atrast savu mazbērnu.

Adrianas vecmāmiņa nevarēja apmeklēt otrdienas preses konferenci, bet viņa ar savu mazmeitu jau ir runājusi pa telefonu.

«Mīlestība ir spēcīgāka par naidu. Vienmēr,» izteikusies Adriana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu