Briseles ielās iziet desmitiem tūkstoši Katalonijas neatkarības atbalstītāju

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Briseles ielās izgājuši apmēram 45 000 demonstrantu ar Katalonijas karogiem, tādā veidā paužot atbalstu atstādinātajam Katalonijas vadītājam Karlesam Pudždemonam un Katalonijas neatkarības centieniem, vēsta aģentūra «Reuters». Demonstrācijā piedalās arī pats Pudždemons, kurš uz Beļģiju devās pēc neveiksmīgā neatkarības pasludināšanas mēģinājuma.

Ceturtdienas demonstrācija daļēji paredzēta Pudždemona atbalstam, daļēji - lai pastiprinātu spiedienu uz ES institūcijām atbalstīt reģiona neatkarības centienus, norāda «The Independent».

Saskaņā ar policijas rīcībā esošajiem datiem protestā piedalījās apmēram divas reizes vairāk cilvēku, nekā bija gaidīts.

Demonstranti nesa Katalonijas karogus un dziedāja dziesmas. Dažiem demonstrācijas dalībniekiem bija plakāti ar ES karogu un uzrakstu «kauns», jo ES līdz šim atbalstījusi Madrides nostāju.

Tā ir pirmā Katalonijas neatkarības atbalstītāju demonstrācija Briselē, kur kopš Pudždemona ierašanās notikušas dažas nelielas akcijas, kurās atbalstīta Madrides pozīcija.

Šonedēļ Spānija atsauca Eiropas orderi Pudždemona un četru Katalonijas eksministru aizturēšanai. Pudždemons sacījis, ka Beļģijā plānojot palikt vismaz līdz 21.decembrim, kad Katalonijā notiks reģionālā parlamenta vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu