Par seksuālu uzmākšanos apsūdzētais ASV senators Als Frankens paziņo par atkāpšanos

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AARON P. BERNSTEIN / REUTERS

ASV senators demokrāts Als Frankens ceturtdien paziņojis, ka atkāpsies no amata, jo apsūdzības par seksuālu uzmākšanos traucē viņam pildīt darba pienākumus.

Minesotas senators, kurš agrāk strādājis par komiķi, noliedz, ka būtu vainīgs pret viņu vērstajās apsūdzībās, un apgalvo, ka atceras notikumus citādāk nekā personas, kas viņu apsūdz.

«Tomēr nākamo nedēļu laikā es paziņojošu, ka atkāpšos no vietas ASV Senātā,» paziņoja Frankens.

Viņš uzsvēra, ka atzinīgi vērtējis kulturālo sarunu, kas sabiedrībā sākusies par seksuālu uzmākšanos un uzbrukumiem ASV, bet tad tā pievērsusies viņam.

«Pēdējo pāris nedēļu laikā vairākas sievietes nākušas klajā ar izteikumiem, kā, viņuprāt, mana rīcība viņas ietekmējusi. Es biju šokā, es biju nomākts, bet, atbildot uz viņu apgalvojumiem, es arī vēlējos respektēt šo plašāko sarunu, jo visas sievietes ir pelnījušas tikt uztvertas nopietni,» sacīja Frankens.

Modele un radio raidījumu vadītāja Lienna Tvīdena un vairākas citas sievietes apgalvo, ka Frankens pieskāries viņām bez viņu atļaujas.

Frankens ir otrais likumdevējs, kas šonedēļ pamet Kongresu saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos.

Frankens sacīja, ka saskata zināmu ironiju faktā, ka viņam jāatkāpjas no senatora amata, kamēr prezidents Donalds Tramps, ir plātījies, ka var apgrābstīt sievietes, un Rojam Mūram ir Republikāņu partijas atbalsts kandidēšanai uz vietu Senātā, lai gan viņš apsūdzēts par uzmākšanos pusaudzēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu