Ievas Strazdauskaites slepkavība: trīs aizdomās turētie paliks apcietinājumā

TVNET/15min.lt
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Trīs vīrieši, kas apsūdzēti lietuvietes Ievas Strazdauskaites nežēlīgajā slepkavībā, paliks ieslodzījumā vēl vismaz trīs mēnešus, jo atzīti par bīstamiem sabiedrībai, vēsta portāls «15min.lt». Tā piektdien lēma tiesa. Trīs mēneši ir ilgākais pirmstiesas aizturēšanas termiņš.

25 gadus vecā Strazdauskaite šā gada martā tika nosista ar lāpstu un aprakta seklā kapā Ķēdaiņu rajonā. Viņas auto tika atrasts uz meža ceļa Jonavas rajonā.

Apsūdzēti trīs vīrieši - Karolis, Leons un Mants Bjeļauski. Saskaņā ar vietējo mediju ziņām apsūdzētie sākotnēji esot gribējuši nolaupīt Strazdauskaites «Audi A7» automašīnu. Taču viņi baidījušies, ka jaunā sieviete varētu vērsties policijā un palīdzēt likumsargiem viņus atrast, tāpēc nolēmuši simulēt negadījumu un Strazdauskaiti noslepkavot.

Nopratināšanā Leons Bjeļauskis atzinies, ka esot sitis sievietei ar lāpstu.

«Aizdomās turētie varētu mēģināt izvairīties no tiesas, pastrādāt jaunus noziegumus, iejaukties procesā,» lēmumu paturēt vīriešus apcietinājumā pamato tiesnese Laureta Ulbiene. «Šo apstākļu dēļ aizturēšanas termiņš tiek pagarināts.»

Strazdauskaites lieta ir saistīta ar izmeklēšanu par kāda Latvijas pilsoņa auto nolaupīšanu pagājušā gada aprīlī, kad arī tika simulēts negadījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu