Tilersons: ASV vēstniecības pārcelšana uz Jeruzalemi tuvākajā laikā nav gaidāma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV vēstniecības Izraēlā pārcelšana no Telavivas uz Jeruzalemi, iespējams, nenotiks vismaz tuvāko divu gadu laikā, piektdien sacīja ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

«Tas nav kas tāds, kas notiks šajā gadā vai, iespējams, arī ne nākamajā gadā, bet prezidents vēlas, lai mēs rīkojamies ļoti konkrētā, ļoti nelokāmā veidā,» pēc sarunām Parīzē ar Francijas ārlietu ministru Žanu Īvu Ledriānu sacīja Tilersons.

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka Jeruzaleme tiek atzīta par Izraēlas galvaspilsētu, tādējādi atsakoties no desmitgadēm ilgās piesardzīgās Vašingtonas politikas un riskējot izraisīt jaunu vardarbības uzliesmojumu Tuvajos Austrumos.

Tramps devis arī rīkojumu Valsts departamentam uzsākt sagatavošanās darbus ASV vēstniecības pārcelšanai no Telavivas uz Jeruzalemi.

Rietumu līderi pēc Trampa paziņojuma uzsvēruši, ka Jeruzalemes statusa jautājums ir jārisina Izraēlas un palestīniešu sarunās, kā arī pauduši bažas par šī lēmuma ietekmi uz stabilitāti reģionā.

Arābu un musulmaņu līderi Trampa lēmumu nosodījuši un brīdinājuši par iespējamiem pretsoļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu