Lielbritānija, izstājoties no ES, samaksās 40 līdz 45 miljardus €

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija, izstājoties no Eiropas Savienības (ES), samaksās 35 līdz 39 miljardus mārciņu (40-45 miljardus eiro), piektdien paziņoja premjerministres Terēzas Mejas preses pārstāvis.

Pēc Lielbritānijas un Eiropas Komisijas (EK) piektdien panāktās vienošanās par nosacījumiem, uz kādiem Apvienotā Karaliste izstāsies no ES, britu amatpersonas pavēstīja, ka šis skaitlis ietver regulārus maksājumus ES budžetā līdz 2020.gadam, līdz šim neizmaksātos apsolītos maksājumus un pensijas ES amatpersonām.

Lielbritānijas un ES sarunās panākts «apmierinošs progress» visos trijos svarīgākajos izstāšanās jautājumos, un EK iesaka ES dalībvalstīm pāriet uz «Breksita» saruna otro fāzi, kurā tiks spriests par bloka turpmākajām attiecībām ar Lielbritāniju, tostarp par pārejas periodu pēc Lielbritānijas aiziešanas no bloka un par jauno savstarpējās tirdzniecības līgumu, paziņojis EK prezidents Žans Klods Junkers.

Lai sarunās pārietu uz to otro posmu, Brisele pieprasīja vienoties par trīs izstāšanās pamatjautājumiem - par šobrīd Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesībām, par tā dēvēto izstāšanās rēķinu un par Ziemeļīrijas robežu ar Īriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu