Āfrikā varētu atgriezties 6000 «Islāma valsts» kaujinieku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mājās varētu atgriezties apmēram 6000 afrikāņu, kuri teroristu grupējuma «Islāma valsts» rindās karojuši Sīrijā un Irākā, svētdien paziņojis Āfrikas Savienības miera un drošības komisārs Smails Šergui. Viņš aicināja Āfrikas valstis cieši sadarboties un apmainīties ar izlūkošanas informāciju, lai mazinātu gaidāmos draudus.

«Tiek ziņots par 6000 afrikāņu starp 30 000 ārvalstu elementu, kas pievienojušies teroristu grupējumam Tuvajos Austrumos,» Šergui teikto citēja Alžīrijas ziņu aģentūra «Algeria Press Service».

«Šo elementu atgriešanās Āfrikā rada nopietnus draudus mūsu nacionālajai drošībai un stabilitātei un prasa specifisku rīcību, un intensīvu sadarbību starp Āfrikas valstīm,» viņš piebilda.

«Islāma valstij», kas 2014.gadā sagrāba plašas teritorijas Irākā un Sīrijā, pievienojās vairāki desmiti tūkstoši ārvalstu kaujinieku. Pēc tam šis sunnītu ekstrēmistu grupējums cieta sakāves, zaudējot lielu daļu tā pārvaldītās teritorijas.

Ar ASV vadītās starptautiskās koalīcijas atbalstu Irākas drošības spēkiem pakāpeniski izdevies atgūt visu valsts teritoriju, un svētdien Bagdāde paziņoja par uzvaru karā pret «Islāma valsti».

Sīrijā «Islāma valsti» cīnās pret Rietumvalstu atbalstītajiem nemierniekiem, citiem džihādistu grupējumiem, kā arī Krievijas un Irānas atbalstīto valdības spēkiem.

Grupējuma ciestie zaudējumi raisījuši bažas, ka tā kaujinieki dosies citviet.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu