Vācijas ciemu pārdod par €140 000

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien Vācijā notika neparasta izsole, kuras dalībniekiem tika piedāvāts iegādāties Alvines ciemu, kas atrodas uz austrumiem no Leipcigas. Vairāksolīšanā piedalījās tikai viens cilvēks, kurš, samaksājot 140 000 eiro, kļuva par vēsturiskā ciema jauno saimnieku, vēsta «The Local».

Alvinē dzīvo apmēram 20 cilvēki, lielākā daļa no tiem ir pensionāri. Tukšās mājas un novecojošie iemītnieki atspoguļo kādreizējās Austrumvācijas nomaļo ciemu likteni 27 gadus pēc Vācijas apvienošanās.

Ciema jaunā īpašnieka vārds netiek atklāts. Viņš izsolē piedalījās attālināti - ar telefona starpniecību.

Foto: AFP/Scanpix

2000.gadā ciems par «simbolisku doičmarku» tika pārdots privātiem investoriem, kuri nespēja pasargāt ciemu no iznīkšanas. Pagājušonedēļ notikušajā izsolē tā sākuma cena jau bija 125 000 eiro.

Otrā pasaules kara laikā netālu no Alvines tika trenēts Hitlerjūgends un ciema apkārtnē tika turēti karagūstekņi. Pēc dzelzs priekškara krišanas Alvine kļuva par komunistiskās Austrumvācijas sastāvdaļu.

Līdz pat 1990.gadam visi īpašumi Alvinē, kur tolaik dzīvoja ap 50 cilvēkiem, piederēja tuvējai ogļu rūpnīcai, ko 1991. gadā slēdza.

Laikā no 1990. līdz 2015. gadam Vācijas austrumu reģionā dzīvojošo cilvēku skaits saruka par apmēram 15%, liecina valdības apkopotie dati. Daudzi pārcēlās uz rietumiem, kur ir labākas darba iespējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu