«Kāpēc viņi apceļ?» - amerikāņu puisēna jautājums aizkustina pasauli

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Par interneta sensāciju kļuvis video, kurā pamatskolēns raudot jautā: «Kāpēc viņi apceļ?» Emocionālais video izpelnījies ne vien miljoniem sociālo tīklu lietotāju, bet arī slavenību uzmanību.

Kimberlija Džonsa no Tenesī štata, ASV, piektdien publicēja video sociālajā tīklā «Facebook». Viņa raksta, ka aizbraukusi dēlam Kītonam pakaļ uz skolu, jo viņam bijis bail iet pusdienās. Video Kītons stāsta, ka skolasbiedri viņu apceļot, smejoties par viņa izskatu, kā arī pusdienu laikā lejot viņam virsū pienu un aiz apkakles liekot ēdienu.

«Mani interesē - kāpēc viņi apceļ?» jautā Kītons. «Kāda no tā jēga? Kāpēc viņiem patīk būt ļauniem pret nevainīgiem cilvēkiem? Tā nav labi.»

Video sociālajā tīklā «Facebook» skatīts vairāk nekā 22 miljonus reižu.

Vairākas slavenības paudušas atbalstu zēnam. Viens no tiem ir aktieris Kriss Evanss, kurš piedāvāja Kītonam un viņa mātei ielūgumus uz jaunākās «The Avengers» («Atriebēji») filmas pirmizrādi.

«Kīton, netērē laiku domājot, kāpēc apsmējēji ir tik ļauni. Tie ir skumji cilvēki, kuri domā, ka citu sāpināšana liks pašiem justies labāk, jo viņi paši sev nepatīk,» raksta aktieris Marks Hamils.

Bijušais autosacīkšu braucējs Deils Ērnharts tviterī lūdza Kītonu pievienot viņu puikas «garajam draugu sarakstam». Tikmēr reperis «Snoop Dogg» paziņoja, ka esot Kītona «draugs uz mūžu» un «mīlestība ir vienīgais veids, kā uzvarēt naidu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu