Manhetenas autoostā noticis terorakta mēģinājums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Manhetenās autoostā netālu no Taimskvēra nograndis sprādziens, saistībā ar kuru aizturēts viens aizdomās turamais. Incidents bija neizdevies terorakta mēģinājums, paziņojis Ņujorkas mērs Bils de Blāzio.

(Papildināta ziņa.)

Uzbrucējs bijis 27 gadus vecs vīrietis, kura ķermenim bija piestiprināts paštaisīts spridzeklis. Viņš ar apdegumiem un ievainojumiem nogādāts slimnīcā, paziņojusi Ņujorkas policija.

Spridzeklis atgādinājis cauruļbumbu un bijis piestiprināts pie uzbrucēja apģērba. Ierīce nogādāta ekspertīzei.

Ievainoti vēl trīs cilvēki, kas sprādziena laikā atradās uzbrucēja tuvumā. Ievainojumi ir viegli un neapdraud dzīvību.

Ostas pārvaldes stacija ir lielākais autobusu terminālis ASV. Ik gadu tajā apkalpo vairāk nekā 65 miljonus pasažieru.

ASV mediji ziņo, ka aizdomās turamajam, iespējams, bijuši divi spridzekļi - cauruļbumba un veste ar sprāgstvielām. Viens aculiecinieks telekanālam «CBS News» pastāstīja, ka no vestes rēgojušies vadi.

Pēc policijas amatpersonu teiktā, aizdomās turamajam bijis nodoms uzspridzināt bumbu, kas bija rupji pagatavots vājas jaudas spridzeklis, taču nav skaidrs, vai viņš bija domājis to darīt metro stacijas pārejā. Pēc amatpersonu teiktā, spridzinātājs ir 27 gadus vecais Bruklinas iedzīvotājs Akajeds Ulla no Bangladešas, kurš ASV dzīvo septiņus gadus.

Laikrakstā «New York Post» publicētā fotogrāfijā redzams uz zemes guļam bārdains vīrietis, kuram sprādziens norāvis kreklu, un viņa vēders un krūtis noklātas ar melniem sodrējiem. Policists tur vīrieša rokas aiz muguras.

Bijušais Ņujorkas policijas komisārs Bils Bratons telekanālam MSNBC pavēstīja, ka aizdomās turamais varētu būt rīkojies džihādistu grupējuma «Islāma valsts» vārdā.

Tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas ziņo, ka Ulla iedvesmojies no «Islāma valsts», taču tiešu kontaktu ar grupējumu viņam nav bijis.

Baltā nama preses pārstāve Sāra Sandersa pavēstīja, ka prezidents Donalds Tramps informēts par incidentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu