Trampu nepiedienīgā uzvedībā apsūdzējušās sievietes aicina sākt Kongresa izmeklēšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV trīs sievietes, kas apsūdzējušas prezidentu Donaldu Trampu seksuāli nepiedienīgā uzvedībā, pirmdien aicinājušas šajā lietā uzsākt Kongresa izmeklēšanu.

Sievietes, kuru apsūdzības sākotnēji izskanēja pirms gada prezidenta vēlēšanu kampaņas gaitā, pirmdien uzstājās preses konferencē un sniedza interviju televīzijā.

«Ja viņi grib veikt izmeklēšanu senatora [Ala] Frankena lietā, es uzskatu, ka tas būtu tikai godīgi, ja viņi to pašu darītu saistībā ar Trampu,» sacīja Reičela Kruksa, kas apgalvo, ka Tramps uzbāzies viņai ar skūpstīšanos, kad viņa 2005.gadā strādājusi Ņujorkā Trampa tornī.

Tramps vairākkārt noliedzis apsūdzības, ko viņam cēlušas 16 sievietes. Baltais nams vēlreiz tās noraidīja, sakot, ka šo jautājumu izšķīrusi uzvara vēlēšanās.

Sievietes, arī Samanta Holveja, kas detalizēti liecinājusi par Trampa uzvedību konkursa «Mis ASV» laikā, pauda pārliecību, ka Trampam būt jāatkāpjas.

Frankens ir viens no trim ASV likumdevējiem, kas aizvadītajā nedēļā, izskanot apsūdzībām seksuālā uzmācībā, paziņojuši par atkāpšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu