Austrijas topošā koalīcija atceļ smēķēšanas aizliegumu bāros un restorānos

LETA/APA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Austrijas topošās koalīcijas partijas vienojušās atcelt nākamgad ieplānoto pilnīgo smēķēšanas aizliegumu bāros un restorānos .

Aizliegumam bija jāstājas spēkā nākamā gada maijā, tomēr smēķējošie apmeklētāji arī turpmāk varēs smēķēt atsevišķās bāru un restorānu telpās.

Vienlaikus Konservatīvā Tautas partija (ÖVP) un galēji labējā Brīvības partija (FPÖ) vienojās padarīt stingrākus likumus nepilngadīgo aizsardzībai pret smēķēšanu.

Atļautais smēķēšanas vecums tiks paaugstināts no 16 uz 18 gadiem un par 18 gadiem jaunākām personām būs aizliegts atrasties smēķēšanai atvēlētās vietās. Tāpat tiks aizliegts smēķēt automašīnā, ja tajā atrodas nepilngadīgais.

Smēķēšanas aizlieguma atcelšanu ar sašutumu uztvērušas citas partijas un medicīnas speciālisti.

Austrijas medicīniskās asociācijas vadītājs Tomass Sekerešs norādīja, ka Austrijas jaunieši ir vieni no aktīvākajiem gados jaunajiem cigarešu pircējiem Eiropā. Tāpat Austrijā smēķējošo īpatsvars nemainās, kamēr pārējās Eiropas valstīs tas samazinās, viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu