Tramps pēc sprādziena Ņujorkā aicina Kongresu reformēt imigrācijas sistēmu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka Ņujorkā piedzīvotais sprādziens, ko sarīkoja imigrants no Bangladešas, uzsver nepieciešamību Kongresam reformēt imigrācijas likumus.

«Pirmkārt un galvenokārt, kā es esmu teicis kopš pirmo reizi paziņoju par kandidēšanu uz prezidenta amatu, Amerikai ir jāsaved kārtībā tās vājā imigrācijas sistēma, kas mūsu valstī ļauj iekļūt pārāk daudziem bīstamiem, nepietiekami pārbaudītiem cilvēkiem,» uzsvēra Tramps.

Viņš piebilda, ka aizdomās turamais Akajeds Ulla ASV ieradies, izmantojot imigrācijas sistēmu, kas bāzēta ģimenes saitēs. Tramps jau ir paudis vēlmi izbeigt šādu sistēmu.

Tramps arī vērsa uzmanību uz savu pretrunīgi vērtēto rīkojumu liegt iebraukšanu astoņu valstu pilsoņiem, tostarp sešu lielākoties musulmaņu apdzīvotu valstu pilsoņiem, kā «soli tuvāk, lai padarītu mūsu imigrācijas sistēmu drošāku».

Prezidents arī atkārtoja aicinājumu par terorismu notiesātajiem piespriest «bargāko likumā paredzēto sodu, tostarp nāvessodu». Tramps jau bija aicinājis piespriest nāvessodu Ņujorkā oktobra beigās teroraktu sarīkojušajam Uzbekistānas pilsonim Saifullo Saipovam.

Jau vēstīts, cauruļbumbas sprādzienā Ņujorkas metro stacijā netālu no Taimskvēra pirmdien tika ievainoti trīs cilvēki, kā arī pats spridzinātājs.

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio paziņojis, ka notikušais bijis terorakta mēģinājums.

Tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas ziņa, ka Ulla iedvesmojies no džihādistu grupējuma «Islāma valsts», taču tiešu kontaktu ar grupējumu viņam nav bijis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu