Pentagons skeptisks par Putina rīkojumu no Sīrijas izvest daļu Krievijas armijas kontingenta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Aizsardzības ministrija (Pentagons) pirmdien pauda skepsi par Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu no Sīrijas izvest daļu tur dislocētā Krievijas karaspēka kontingenta. Pentagona pārstāvis majors Adrians Renkins-Gelovejs norādīja, ka šādiem Krievijas paziņojumiem ne vienmēr seko attiecīga rīcība.

«Krievijas izteikumi par savu spēku izvešanu bieži neatbilst patiesajam karavīru skaita samazinājumam, un tie neietekmē ASV prioritātes Sīrijā,» viņš paziņoja.

Kāda ASV amatpersonā norādīja aģentūrai AFP, ka Krievija varētu izvest daļu savu militāro lidmašīnu un tad pieprasīt, lai arī Savienotās Valstis no Sīrijas izved savus spēkus.

ASV bruņotie spēki pagājušajā nedēļā paziņoja, ka paliks Sīrijā, lai nepieļautu teroristu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieku atgriešanos.

Savienoto Valstu armija «turpinās darboties Sīrijā, atbalstot vietējos spēkus, lai pabeigtu «Islāma valsts» militāro sakāvi un stabilizētu atbrīvoto teritoriju», kā arī ļautu atgriezties bēgļiem, pavēstīja Renkins-Gelovejs.

ASV šobrīd Sīrijā ir 2000 karavīru, kur viņi apmāca un konsultē partneru spēkus cīņai pret «Islāma valsti».

Jau vēstīts, ka Putins pirmdien ieradās Krievijas gaisa spēku Hmeimimas aviobāzē Sīrijā un deva pavēli izvest no Sīrijas lielāko daļu Krievijas karaspēka kontingenta.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 340 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu