Reaģējot uz izšautām raķetēm, Izraēla bombardējusi Gazas joslu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Izraēlas bruņotie spēki pirmdien paziņojuši, ka bombardējuši palestīniešu islāmistu grupējuma «Hamas» pozīcijas Gazas joslā, reaģējot uz raķetēm, kas no šīs teritorijas raidītas uz Izraēlu. No «Hamas» pārvaldītās Gazas joslas tikušas raidītas vismaz divas raķetes, un otro pārtvērusi Izraēlas pretraķešu sistēma «Dzelzs kupols», pavēstīja armija.

Pēc pirmās raķetes izšaušanas Izraēlas armija nāca klajā ar paziņojumu, ka tās tanks un aviācija bombardējusi «Hamas» militārās pozīcijas Gazas joslas dienvidu daļā. Pēc otrās raķetes pārtveršanas Izraēla bombardējusi «Hamas» pozīcijas arī Gazas joslas ziemeļos.

Netiek ziņots par iespējamiem upuriem abās robežas pusēs.

No Gazas joslas raķetes uz Izraēlu vairākkārt tika raidītas arī aizvadītajā nedēļā. Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā pēc tam tika nogalināti divi «Hamas» militārā spārna pārstāvji.

Izraēla uzskata, ka par visām no Gazas joslas raidītajām raķetēm ir atbildīga ir «Hamas».

Vardarbības saasinājums seko pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps pagājušo trešdien paziņoja, ka Jeruzaleme tiek atzīta par Izraēlas galvaspilsētu, tādējādi atsakoties no desmitgadēm ilgās piesardzīgās Vašingtonas politikas.

Tramps devis arī rīkojumu Valsts departamentam sākt sagatavošanās darbus ASV vēstniecības pārcelšanai no Telavivas uz Jeruzalemi.

Rietumu līderi pēc Trampa paziņojuma uzsvēruši, ka Jeruzalemes statusa jautājums ir jārisina Izraēlas un palestīniešu sarunās, kā arī pauduši bažas par šī lēmuma ietekmi uz stabilitāti reģionā un miera procesa gaitu.

Arābu un musulmaņu līderi Trampa lēmumu nosodījuši un brīdinājuši par iespējamiem pretsoļiem.

Protesta akcijas pret Trampa lēmumu notikušas palestīniešu teritorijās, kā arī Ēģiptē, Jordānijā, Libānā, Malaizijā, Indonēzijā, citās musulmaņu valstīs un reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu