Postošie savvaļas ugunsgrēki - Kalifornijas jaunā realitāte

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalifornijas iedzīvotājiem jāsāk aprast ar domu, ka postoši ugunsgrēki Kalifornijā visa gada garumā sāk kļūt par jauno realitāti, paziņojis Kalifornijas gubernators Džerijs Brauns. Šobrīd Kalifornijas dienvidos plosās vismaz seši plaši ugunsgrēki, kuros gājis bojā viens cilvēks un nopostīti vairāki simti dzīvojamo un citu ēku, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Gubernators izteicies, ka štatam jābūt gatavam ugunsgrēku izaicinājumam.

Brauns paudis viedokli, ka postošu ugunsgrēku izcelšanos galvenokārt veicina sausums un klimata izmaiņas.

Iepriekš ugunsgrēku draudi Kalifornijā vislielākie bija vasaras mēnešos, kad retāk līst, bet tagad klimata pārmaiņu ietekmē ugunsgrēku draudi ir aktuāli visu gadu.

Tam, ka ugunsgrēkus veicina klimata pārmaiņas, piekrīt arī vides aizstāvju domnīcas «World Resources Institute» pārstāvis Tods Gārtners.

«Klimata pārmaiņas ir ietekmējošs faktors. Nav iemesla uzskatīt, ka turpmākos gados situācija varētu nebūt tik slikta kā šobrīd,» norādīja Gārtners.

Kā vēstīts, šā gada septembrī Kaliforniju piemeklēja virkne postošu ugunsgrēku, kas plosījās teju 90 000 hektāru platībā, kā rezultātā tika nopostīti tūkstošiem ēku un bojā gāja 40 cilvēki.

Pēc septembra kopējais iesniegto apdrošināšanas kompensāciju pieprasījumu apjoms Kalifornijā sasniedz 6,4 miljonus dolāru, kas ir rekordaugsts līmenis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu