Makrons pārliecināts, ka Tramps pārdomās par Parīzes klimata vienošanos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas prezidents Emanuels Makrons uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps pārdomās par izstāšanos no Parīzes klimata vienošanās. Taču viņš izslēdz iespēju, ka ASV varētu piemērot citus noteikumus, kas atšķiras no pārējām vienošanās dalībvalstīm, vēsta raidorganizācija BBC.

Otrdien Parīzē notiek samits par klimata pārmaiņām. Pirms tā Makrons sniedza interviju telekanālam CBS, kurā nopēla ASV rīcību, parakstot klimata vienošanos un vēlāk mēģinot no tās izstāties.

«ASV parakstīja Parīzes vienošanos,» viņš teica. «Tas ir ārkārtīgi agresīvi - nolemt izstāties.»

«Man žēl, ka tā jāsaka. Tā nevar,» piebilda Makrons.

Tramps uz samitu aicināts netika.

Francijas prezidents norādīja, ka nevēloties nākamo paaudžu priekšā būt vainīgs pie tā, ka zināja par klimata izmaiņu apmēru, taču nerīkojās pietiekami aktīvi.

ANO Vides programma (UNEP) paziņojusi, ka Parīzes vienošanās dalībvalstu plāni globālās sasilšanas mazināšanai esot nepietiekami.

Lai gan valstis, kas parakstīja ANO Klimata vienošanos, piekrita ierobežot globālo sasilšanu no 1,5 līdz diviem grādiem pēc Celsija skalas, valstu politikas šā mērķa sasniegšanai, visticamāk, līdz 2100.gadam palielinās globālo sasilšanu līdz trim grādiem pēc Celsija, norādījusi UNEP.

Parīzē 2015.gadā panāktā vienošanās paredz samazināt siltumnīcefektu izraisošo gāzu izmešus, lai nodrošinātu, ka globālā sasilšana nepārsniegs divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu