Pēc raķešu izšaušanas no Gazas joslas Izraēla veic uzlidojumus «Hamas» objektiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Izraēlas armija naktī uz ceturtdienu Gazas joslā veikusi vairākus uzlidojumus palestīniešu kustības «Hamas» objektiem, šādi reaģējot uz raķešu izšaušanu no palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāva.

Uzlidojumi dažādās «Hamas» kontrolētās Gazas joslas daļās veiktas trim «Hamas» militāriem objektiem, paziņojumā apliecināja Izraēlas armija.

«Šie militārie objekti tika izmantoti kā mācību un bruņojuma glabāšanas kompleksi,» teikts paziņojumā.

«Tā bija atbilde uz šāviņu izšaušanu [trešdienas] vakarā no Gazas joslas uz Izraēlas teritoriju.»

Kā apliecināja informēts avots palestīniešu drošības struktūrās, notikuši vairāk nekā desmit uzlidojumi dažādiem mērķiem, arī «Hamas» flotes bāzei un militārai bāzei netālu no Šati bēgļu nometnes, Gazas joslas ziemeļos.

Objektiem nodarīti ievērojami postījumi. Cietušas arī līdzās esošās mājas, cilvēki guvuši vieglus savainojumus, sacīja avots.

Uzlidojumi notikuši dažas stundas pēc tam, kad Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma bija pārtvērusi divas no Gazas joslas izšautas raķetes.

Raķetes bieži vien izšauj nelieli islāmistu grupējumi, bet Izraēla uzskata, ka «Hamas» ir atbildīga par visiem uzbrukumiem no Gazas joslas.

Izraēlas armija arī paziņojusi, ka tā, sākot ar ceturtdienu, slēdz galveno preču pārvadāšanas kontrolpunktu uz robežas ar Gazas joslu «saistībā ar notikumiem drošības jomā un atbilstoši drošības izvērtējumam».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu