Navaļnijs vēlēšanu programmā sola dubultot tēriņus veselībai un izglītībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Viens no redzamākajiem Krievijas opozīcijas politiķiem Aleksejs Navaļnijs trešdien iepazīstinājis ar savu programmu prezidenta vēlēšanām, solot dubultot tēriņus veselības aprūpei un izglītībai, noteikt minimālo algu 25 000 rubļu (362 eiro) līmenī, samazināt hipotēku likmes un nodokļus mazajam biznesam.

Šīs reformas tiks finansētas, aktivizējot cīņu ar korupciju un samazinot tēriņus birokrātijai.

Tēriņus aizsardzībai opozicionārs samazināt negrasās, tomēr liela daļa finansējuma tikšot tērēta karavīru algām, kas ļaus izveidot profesionālu armiju.

Navaļnijs arī paziņojis par nepieciešamību samazināt valsts korporāciju un valsts mediju subsīdijas.

Budžeta ieņēmumu daļu Navaļnijs iecerējis palielināt, paaugstinot nodokļus gāzes nozarei un valsts uzņēmumu dividendes.

Ja tam visam pievieno tautsaimniecības demonopolizāciju, biznesa administratīvās noslodzes samazināšanu, taisnīgu tiesu sistēmu un «normālu parlamentu», Krievija iegūs arī «būtisku ekonomikas pieaugumu», prognozēja Navaļnijs.

Kaut arī Krievijas varasiestādes uzstāj, ka Navaļnijs nevarēs startēt prezidenta vēlēšanās, jo ir notiesāts «Kirovļes» lietā, politiķis turpina priekšvēlēšanu kampaņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu