Indonēzija noraida priekšlikumu kriminalizēt homoseksuālismu un ārlaulības sakarus

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DITA ALANGKARA / TT NYHETSBYRÅN

Indonēzijas augstākā tiesa ceturtdien lēmusi par sliktu prasības iesniedzējiem, kas aicināja homoseksuālas dzimumattiecības un ārlaulības dzimumsakarus pasludināt par nelikumīgiem.

Konstitucionālās tiesas deviņu tiesnešu kolēģijā ar piecām pret četrām balsīm tika noraidīti konservatīvās Ģimenes mīlestības alianses argumenti. Organizācija paudusi pārliecību, ka Indonēziju interneta un sociālo mediju iespaidā pārņem amorāla uzvedība.

Džakartas Kopienas juridiskās palīdzības institūta juriste Naila Rizki Zakija, kas izklāstīja argumentus pret ierosināto kriminalizāciju, sacīja, ka šī lieta ir svarīga Indonēzijas demokrātijai un cilvēktiesībām.

«Tas ir nozīmīgs spriedums,» viņa sacīja. «Tas nozīmē, ka Konstitucionālā tiesa konsekventi stiprina savas pozīcijas kā konstitūcijas aizstāve un arī kā kā cilvēktiesību sargs.»

Tiesneši spriedumā skaidroja, ka Konstitucionālās tiesas uzdevums nav kriminalizēt privātu uzvedību vai uzurpēt parlamenta varu, uzspiežot tam likumus.

Tiesas lēmums ir galīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu