Japānā skolas pagalmā nokritis ASV helikoptera logs ievaino skolēnu

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HITOSHI MAESHIRO / EPA

Japānā sašutumu izraisījis gadījums, kad skolas pagalmā Okinavā piepeši nokritis ASV bruņoto spēku helikoptera logs, ievainojot vienu bērnu, vēsta raidorganizācija CNN. Domājams, ka tas vairos japāņu neapmierinātību ar ASV spēku klātbūtni valsts dienvidos.

Helikoptera «CH-53» logs nogāzās skolas sporta laukumā. Tas bija nepilnu kvadrātmetru liels un svēra 9 kilogramus. No liela augstuma krītoši objekti ir ļoti bīstami, taču laimīgā kārtā skolēns guva tikai vieglus ievainojumus.

Japānas Ministru kabineta galvenais sekretārs Jošihide Suga incidentu nodēvēja par «nepieņemamu» un mudināja ASV bruņotos spēkus nesagādāt neērtības vietējiem iedzīvotājiem.

«Okinavas ļaužu sajūtas par amerikāņu spēkiem grūti nosaukt par labām kaimiņu attiecībām,» sacīja Okinavas gubernators Takeši Onaga.

ASV karavīri iepriekš apsūdzēti par uzbrukumiem vietējiem Okinavas iedzīvotājiem. To vidū bija kāda japāņu vīrieša notriekšana, braucot dzērumā, kam sekoja neilgs alkohola lietošanas aizliegums visiem tur esošajiem ASV karavīriem.

Onagas birojs iesniedzis formālu sūdzību, kurā prasīts ASV spēkiem noteikt lidošanas ierobežojumu, kamēr nav noskaidrots šīs nedēļas incidenta cēlonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu