Putins: Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās izgudrojuši Trampa oponenti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKHAIL METZEL / TASS

Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā ikgadējā preses konferencē apsūdzējis ASV prezidenta Donalda Trampa oponentus «stāstu izdomāšanā» par viņa kontaktiem ar Krieviju, vēsta BBC. Taču ASV notiek augsta profila izmeklēšana par iespējamo iejaukšanos, kā arī populārākās interneta reklāmas platformas ziņo par Krievijas pirktām sabiedrību polarizējošām reklāmām pirmsvēlēšanu laikā.

Raidorganizācijas «ABC News» žurnālists lūdz Putinu paskaidrot, kāpēc Trampa komanda tik bieži kontaktējusies ar Krievijas pilsoņiem, kā arī novērtēt Trampa pirmo gadu ASV prezidenta amatā. Putins atbildēja, ka vērtēt Trampu neesot viņa darbs, bet beigās tāpat deva novērtējumu - esot daudz pozitīvu lietu, tirgus augot, kas liecinot par lielu investoru uzticību, ziņo «Gazeta.ru».

Taču Putins pauda pārliecību, ka aizdomas par Trampa kampaņas sadarbošanos ar Krieviju esot sējuši Trampa pretinieki.

«To visu izdomāja Trampa oponenti, lai liktu viņa darbiem izskatīties neleģitīmiem,» par izmeklēšanu teica Putins.

ASV drošības dienesti secinājuši, ka Maskava esot mēģinājusi ietekmēt ASV vēlēšanu rezultātus par labu Trampam, taču Putins to noliedz.

Tramps iepriekš sacījis, ka esot jautājis Putinam par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV vēlēšanās, taču saņēmis noliedzošu atbildi, kurai viņš ticot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu