Par dalību nemieros Jeruzalemē Izraēlas policija aizturējusi 67 palestīniešus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AMMAR AWAD / REUTERS

Par dalību vardarbīgajos nemieros Jeruzalemes austrumos aizturēti 67 palestīnieši, ceturtdien paziņojusi Izraēlas policija.

Policija pavēstīja, ka 37 Austrumjeruzalemē dzīvojošie palestīnieši aizturēti pēdējās dienās, bet kopā par dalību vardarbīgajos protestos aizturēti 67 cilvēki.

Pagājušajā piektdienā notikušajos nemieros palestīnieši protestēja pret ASV prezidenta Donalda Trampa 6. decembrī pieņemto lēmumu Jeruzalemi atzīt par Izraēlas galvaspilsētu.

Izraēla uzskata, ka Jeruzaleme ir tās vienotā galvaspilsēta, savukārt palestīnieši Austrumjeruzalemi redz kā savas nākotnes valsts galvaspilsētu.

Nākamajā nedēļā Izraēlā paredzēta ASV viceprezidenta Maika Pensa vizīte, kurā gaidāms Savienot Valstu pozīcijas skaidrojums. Vizīte tomēr ir atlikta un notiks nedaudz vēlāk nākamnedēļ, pavēstījis Izraēlas parlamenta pārstāvis.

Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass tikmēr ir atteicies no iepriekš plānotās tikšanās ar Pensu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu