Orbāns dodas uz ES samitu ar 2,3 miljonu pret imigrāciju noskaņotu ungāru viedokļiem «mugursomā»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STEPHANIE LECOCQ / EPA

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ceturtdien paziņojis, ka dodas uz Eiropas Savienības (ES) samitu «ar 2,3 miljoniem viedokļu mugursomā», kas piešķirs svaru Ungārijas nostājai migrācijas jautājumā.

Orbāns savā kontā sociālajā tīklā «Facebook» publiskojis video, kur redzams ar plecā uzmestu mugursomu Budapeštas lidostā.

«Šie 2,3 miljoni cilvēku piešķir svaru Ungārijas nostājai un uzlabo mūsu izredzes. Mēs cīnīsimies,» paziņoja Orbāns, runājot par valdības veiktās sabiedriskās domas aptaujas rezultātiem.

Aptaujā Ungārijas vēlētājiem tika lūgts viedoklis par ASV miljardiera Džordža Sorosa plāniem Ungārijā. Orbāns uzskata Sorosu par Ungārijas ienaidnieku un ES obligāto migrantu kvotu atbalstītāju.

Aptaujas anketas tika izsūtītas astoņiem miljoniem reģistrēto vēlētāju, taču rezultātu nav iespējams neatkarīgi apstiprināt.

Orbāns, kurš noskaņots negatīvi pret imigrāciju un asi kritizējis Vācijas kancleres Angelas Merkeles atvērto durvju politiku, paziņoja, ka viņa valdība ir vienīgā Eiropā, kas uzdrīkstējās pajautāt pilsoņiem viņu viedokli par migrācijas jautājumiem.

ES dalībvalstu starpā trūkst vienprātības par to, kā reformēt migrācijas politiku. Sevišķi domstarpības raisa 2015.gadā pieņemtā vienreizējā kvotu sistēma patvēruma meklētāju sadalīšanai vienmērīgāk pa Eiropas Savienību.

Pret obligātajām kvotām 2015.gadā balsoja Čehija, Rumānija, Slovākija un Ungārija.

Ungārija un Slovākija plānu apstrīdēja ES Tiesā, kas šo valstu iebildumus noraidīja. Polija sākotnēji bija gatava samierināties ar šo sistēmu, taču pakāpeniski pārvērtās tās kritiķē.

Eiropas Komisija ir uzsākusi tiesisko procedūru pret Čehiju, Ungāriju un Poliju par šo valstu atteikšanos iesaistīties patvēruma meklētāju kvotu plāna īstenošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu