Vairums amerikāņu uzskata, ka Tramps cenšas traucēt Krievijas iejaukšanās izmeklēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vairums amerikāņu uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps izdarījis kaut ko nelikumīgu vai neētisku savas kampaņas kontaktos ar Krieviju, liecina nule veiktās sabiedriskās domas aptaujas rezultāti. Turklāt lielākā daļa aptaujāto domā, ka Tramps cenšas traucēt iespējamo sakaru izmeklēšanu.

Taču iespējamā sadarbošanās ar Kremli amerikāņus uztrauc mazāk nekā tādi jautājumi kā veselības aprūpe un tautsaimniecība, konstatēts ziņu aģentūras «The Associated Press» un pētījumu centra NORC aptaujā. Daudzi arī ir neapmierināti ar to, kā Tramps izturas pret iespējamās Krievijas iejaukšanās izmeklēšanu.

Vairāk nekā divas trešdaļas amerikāņu negatīvi vērtē Trampa izturēšanos pret izmeklēšanu.

40% aptaujāto uzskata, ka Tramps saistībā ar Krieviju ir izdarījis kaut ko nelikumīgu, bet 30% - ka viņš ir izdarījis kaut ko neētisku.

Par iespējamo sadarbību ar Kremli visvairāk noraizējušies demokrātu partijas atbalstītāji, bet republikāņu atbalstītāji šādas sajūtas pauduši retāk.

AP un NORC aptaujāja 1020 amerikāņus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu