Izraēlas premjers atkal pratināts korupcijas lietā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas policijas krāpšanas noziegumu izmeklēšanas nodaļas detektīvi piektdien pratinājuši premjerministru Benjaminu Netanjahu viņa rezidencē Jeruzalemē, vēsta vietējie mediji. Teju gadu ilgstošajā korupcijas lietas izmeklēšanā šī ir jau septītā reize, kad tiek pratināts Netanjahu.

Izmeklētāji premjera rezidencē ieradušies īsi pirms plkst.9, vēsta sabiedriskais radio un divi privātie telekanāli.

Izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām, ka Netanjahu saņēmis dārgas dāvanas no vairākiem turīgiem atbalstītājiem, ieskaitot izraēliešu uzņēmēju un Holivudas producentu Āronu Milčanu un austrāliešu magnātu Džeimsu Pakeru, tuvojas noslēgumam, ziņo radio.

«Šī, visticamāk, būs viņa pēdējā pratināšana» dāvanu lietā. «Pēc tam policija gatavojas noslēgt šo lietu visdrīzākajā laikā,» norāda radio.

Detektīviem ir pietiekami daudz liecību, lai lietu nodotu valsts prokuroram, vēsta laikraksts «Maariv».

«Policija turpina izvērtēt to, vai saistīt Netanjahu ar kukuļņemšanas vai labuma gūšanas pārkāpumiem,» norāda laikraksts.

Premjers pirmo reizi tika nopratināts 2.janvārī.

Sagaidāms, ka izmeklēšana turpināsies arī otrā lietā saistībā ar aizdomām, ka Netanjahu noslēdzis slepenu vienošanos par pozitīvu atspoguļojumu ar laikraksta «Yediot Aharonot» izdevēju.

Atbilstoši šai shēmai, darbs pie kuras, kā tiek uzskatīts, vēl nav bijis pabeigts, Netanjahu būtu nodrošināts labvēlīgs atspoguļojums, bet apmaiņā pret to, viņš palīdzētu iegrožot «Yediot Aharonot» konkurentu bezmaksas laikrakstu «Israel Hayom», kas ir noskaņots labvēlīgi premjeram.

Netanjahu konsekventi noliedzis, ka būtu pastrādājis ko nelikumīgu, un uzstāj, ka pret viņu vērsta politisko konkurentu nomelnošanas kampaņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu