Lietuvā pacientes dēlam par € 200 kukuļa piedāvāšanu ārstam piespriež € 3766 naudassodu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lietuvas Kauņas pilsētas rajona tiesa piespriedusi 3766 eiro naudassodu kādas pacientes dēlam, kas piedāvājis un centies iedot Kauņas klīnikas anesteziologam reanimatologam 200 eiro kukuli.

41 gadu vecais Valērijs J. šā gada 21.augustā Kauņas klīnikas intensīvās terapijas reanimācijas nodaļā, kur ievietota viņa smagi slimā māte, dežurējošajam ārstam halāta kabatā iebāzis 200 eiro naudaszīmi, lūdzot darīt viņa mātes labā visu iespējamo.

Ārsts paziņojis, ka pildīs savu pienākumu, no naudas atteicies un vairākas reizes brīdinājis pacientu atturēties no šādas rīcības. Vēlāk viņš par notikušo paziņojis vadībai.

Kā norāda tiesa, Valērijs J. savu vainu nav atzinis un paziņojis, ka ārsts viņu apmelo.

Viņš apgalvojis, ka ārstu redzējis pirmoreiz, stāvējis no viņa metra attālumā, naudu mediķim nav nedz piedāvājis, nedz devis un nav gatavojies viņu uzpirkt.

Tiesa, nosakot sodu, ņēmusi vērā, ka Valērijs J. izdarījis tīšu, diezgan smagu noziegumu un viņa vainu apliecina arī aculiecinieku liecības. Naudassods viņam jāsamaksā gada laikā. Spriedums 20 dienu laikā ir pārsūdzams Kauņas apgabaltiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu