ASV pastiprina drošības prasības valstīm, kuru pilsoņi var apmeklēt ASV bez vīzas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valdība pastiprina drošības prasības 38 valstīm, tostarp Latvijai, kuru pilsoņi var apmeklēt ASV bez vīzas, piektdien paziņoja ASV Iekšzemes drošības ministrija.

Šīm valstīm tiks prasīts pilnībā ieviest ceļotāju pārbaudes pēc ASV pretterorisma datubāzes, izvērtēt drošības pasākumus lidostās un veikt sabiedrības informēšanas kampaņas, ja vairāk nekā 2% no to pilsoņiem pārsniegtu atļauto uzturēšanās laiku ASV.

«Savienotās Valstis sastopas ar pielāgoties spējīgu un veiklu ienaidnieku, teroristiem turpinot pētīt veidus, kā sasniegt mūsu valsti un kā vadīt, padarīt iespējamus un iedvesmot uzbrukumus mums. Ir kritiski svarīgi, lai mēs pārspētu šos draudus, uzlabojot mūsu drošības stāvokli,» sacīja iekšzemes drošības ministre Kirstjena Nīlsena.

ASV vīzu režīma atcelšanas programma (VWP) ļauj 38 valstu pilsoņiem apmeklēt ASV uz laiku līdz 90 dienām bez vīzas.

Šajā valstu grupā ir Andora, Austrālija, Austrija, Beļģija, Bruneja, Čehija, Čīle, Dānija, Dienvidkoreja, Francija, Grieķija, Igaunija, Islande, Itālija, Īrija, Japāna, Jaunzēlande, Latvija, Lielbritānija, Lietuva, Lihtenšteina, Luksemburga, Malta, Monako, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Sanmarīno, Singapūra, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija, Šveice, Taivāna, Ungārija, Vācija, Zviedrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu