Javas salā spēcīgā zemestrīcē divi bojāgājušie

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANTARA FOTO / REUTERS

Indonēzijas Javas salu piektdienas vakarā satricināja spēcīga zemestrīce, sagraujot ēkas, prasot divu cilvēku dzīvības un septiņus ievainojot.

ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) ziņoja, ka zemestrīce bijusi 6,5 magnitūdas stipra un tās epicentrs atradies 91 kilometra dziļumā iekšzemē.

Sagrūstot ēkām, Rietumjavā gāja bojā 62 gadus vecs vīrietis un 80 gadus veca sieviete, apstiprināja Indonēzijas Nacionālās katastrofu pārvaldības aģentūras preses sekretārs Sutopo Purvo Nugroho.

Vislielākie postījumi bija Rietumjavas provinces Tasikmalajas, Pangandaranas un Čamisas apgabalos zemestrīces epicentra tuvumā.

Sagruva vairāk nekā 40 ēkas un nopietni postījumi tika nodarīti apmēram 65 ēkām, sacīja Nugroho.

Apmēram 70 pacientu tika evakuēti no slimnīcas pēc tās griestu iebrukšanas, plaisu parādīšanās sienās un noplūdēm skābekļa caurulēs.

Zemestrīce bija jūtama arī Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā apmēram 200 kilometrus no epicentra.

Indonēzijas Meteoroloģijas, klimatoloģijas un ģeofizikas aģentūra sākotnēji ziņoja, ka zemestrīce bijusi 7,3 magnitūdas stipra, un izsludināja cunami trauksmi Rietumjavas un Centrālās Javas provincēs, bet vēlāk brīdinājumu par cunami atsauca.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu