Matiss: Ziemeļkorejas pašreizējās raķetes nav spējīgas trāpīt ASV

LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Manuel Balce Ceneta / TT NYHETSBYRÅN

ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss paziņojis, ka, viņaprāt, Ziemeļkorejas pašreizējās starpkontinentālās ballistiskās raķetes nav spējīgas trāpīt ASV kontinentālajai daļai.

Ziemeļkorejas novembra beigās izšautā raķete «vēl nav parādījusi, ka spēj būt mums drauds», piektdien Pentagonā pavēstīja Matiss. Viņš piebilda, ka ASV joprojām pēta situāciju.

«Mēs joprojām izskatām datus, mēs joprojām veicam datu analīzi, tas prasa laiku,» pavēstīja Matiss.

Viņa teiktais atbilst tehnisko analītiķu vērtējumam, ka Ziemeļkorejas izšautā raķete patiesībā nav paradījusi Phenjanas iespējas trāpīt ASV, vai ka tai izdodas gūt panākumus veiksmīgas strādājošas starpkontinentālās ballistiskās raķetes izstrādē.

Ziemeļkoreja novembra beigās izmēģināja starpkontinentālu ballistisko raķeti, kuras darbības rādiuss, kā atzinis Pentagons, esot lielāks nekā iepriekš izmēģinātajām. Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka Ziemeļkoreja ar šo raķeti sasniegusi savu mērķi kļūt par kodolvalsti, un jaunā raķete spēj sasniegt Savienoto Valstu kontinentālo daļu.

Raķetes izmēģinājums, ar kuru tika pārkāptas ANO rezolūcijas, izraisīja plašu diplomātisku sašutumu un starptautisku nosodījumu.

Dažas stundas pēc izmēģinājuma ASV aicināja Ķīnu apturēt naftas piegādes Ziemeļkorejai, kā arī visas pasaules valstis saraut diplomātiskās attiecības ar Phenjanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu