Desmitiem tūkstoši rumāņu apmeklē bijušā karaļa bēres

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VADIM GHIRDA / TT NYHETSBYRÅN

Sestdien desmitiem tūkstoši rumāņu un Eiropas karalisko ģimeņu pārstāvji apmeklējuši mirušā Rumānijas bijušā karaļa Mihaja I bēres. Dievkalpojumā Karaliskajā pilī pirms bērēm piedalījās Lielbritānijas princis Čārlzs, Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija, bijušais Spānijas karalis Huans Karloss un karaliene Sofija.

Mihajs I nomira 5.decembrī 96 gadu vecumā savās mājās Obonā, Šveicē.

Mihajs I dzimis 1921.gadā un valdīja no 1940. līdz 1947.gadam. Hoencollernu-Zigmaringenu nama monarhs bija pēdējais vēl dzīvais valsts galva, kas valdījis Otrā pasaules kara gados.

Viņa biogrāfijas zīmīgāko notikumu vidū ir kara pieteikšana Vācijai 1944.gada 23.augustā, kā arī Rumānijas premjera un Hitlera sabiedrotā Jona Antonesku aizturēšana.

Pēckara komunistu režīms 1947.gadā piespieda karali doties trimdā, un viņš dzimtenē varēja atgriezties tikai pēc Nikolaes Čaušesku režīma krišanas 1989.gada decembrī.

Karaliskajai ģimenei pieder pils Šveicē, kā arī vairākas rezidences Rumānijā, kas ģimenei tika atdotas pēc demokrātijas atjaunošanas Rumānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu